miércoles, 23 de mayo de 2007

PLA D'ACCIÓ MUNICIPAL 2007-2013.

El programa de Independents per Rialp - Progrés Municipal, es divideix en dos àmbits: les Grans Accions Prioritàries i el Pla d’Acció Municipal. (Descarregar Programa en PDF)

Les Grans Accions Prioritàries són 14 accions que plantegem com a projectes principals per a portar a terme durant aquesta nova legislatura. A aquestes les acompanya el Pla d’Acció Municipal 2007 -2013, 65 propostes complementàries que estructuren la planificació del nostre Ajuntament durant aquests propers quatre anys.




No dubteu en anotar-nos els vostres suggeriments!

----


Promoció Econòmica i Sector Primari: Uns pobles amb vida

Comerç

- Impuls en la creació d’una associació de comerços i empreses del municipi per tal d’aprofitar-se dels ajuts que el Departament de Comerç atorga per a la dinamització comercial, reformes, accessos, etc. Utilizar el servei de la delegació de la Cambra de Comerç del Pallars Sobirà.

- Fer partícip l’associació de comerciants i els botiguers en el pla de dinamització turística del municipi.

- Impulsar que les noves edificacions que es construeixin dins del nucli de Rialp mantinguin les plantes baixes com espais comercials, per permetre la dinamització comercial del municipi.


Sector Primari

Fomentar les activitats d’agricultura i ramaderia ecològica al municipi. Donant suport, assessorament i fomentant-ne la seva creació, consolidació i ajudant-los en la comercialització.

Empresa


- Cerca de finançament per a construcció d’un viver d’empreses
* (ubicat en un dels antics estudis i/o la Mola de Bellera). Ajuts provinents del nou Pla de Desenvolupament Rural que es deplegarà a partir del 2008 fins al 2013; i a través d’ajuts de la Generalitat de Catalunya.

- Creació d’una Borsa de Treball Municipal on s’informarà de totes les places de treball que es creïn al municipi. A més a més l’Ajuntament primarà, sempre que la normativa ens ho permeti, les empreses, autònoms i professionals locals davant dels treballs que es generin des de l’Ajuntament.


Turisme (veure també l’apartat de Medi Natural)

- Recolzament al sector turístic del municipi a través d’un mapa del municipi i una guia de serveis locals, on s’hi especifiquin els equipaments culturals, senders, serveis, etc. i que es complementarà amb la recent guia de serveis turístics del Pallars Sobirà.

- Recuperació de l’antiga fira de tardor de Rialp, que reunia el bestiar que baixava de les pastures d’estiu. Aquesta fira serà comercial i pretén rendibilitzar el turisme a través del comerç. Aquesta es coordinarà amb els comerços del poble.


- Recolzament a les iniciatives d'agroturisme i impuls per a la creació de noves, mitjançant incentius fiscals i bonificacions, així com en l'ajut de cerca de finançament per a les mateixes.

* Un viver d’empreses és un espai per a noves empreses, amb un lloguer i despeses de manteniment subvencionades i amb el material inclòs: mobiliari, impressores, fotocopiadores, telèfon i accés a Internet. En el cas que plantegem el tipus d’empresa estaria relacionada amb despatxos, oficines, consultories, estudis de disseny, etc.


No hay comentarios: