miércoles, 23 de mayo de 2007

Accions Prioritàries

El programa de PM Rialp es divideix en dos àmbits: les Grans Accions Prioritàries i el Pla d’Acció Municipal.

Les Grans Accions Prioritàries són 14 accions que plantegem com a projectes principals per a portar a terme durant aquesta nova legislatura. A aquestes les acompanya el Pla d’Acció Municipal, 65 propostes complementàries que estructuren la planificació del nostre Ajuntament durant aquests propers quatre anys.

Les accions prioritàries són una mostra de les activitats que considerem representatives del gruix del programa. Igualment i per entendre el que vol ser la nostra acció durant els propers 4 anys, us adjuntem en aquest mateix bloc, i per àmbits - futures regidories - les accions concretes de cada apartat.

-----

1. PARTICIPACIÓ. Establiment d’una política de Participació Ciutadana al municipi amb la creació del Reglament de Participació i la restauració dels Consells de Poble com a espai de participació contínua i lliure entre l’Ajuntament i els pobles.

2. FINANÇAMENT. Creació amb caràcter d’urgència d’una plaça tècnica de cerca de finançament per a l’Ajuntament. Aquesta donarà suport i assistència a l’àmbit empresarial, les entitats i les persones particulars del municipi.

3. INFRASTRUCTURES. Continuació de les obres d’abastament d’aigua de tot el municipi i millorar l’accés als nuclis per carretera asfaltada dels mateixos: cunetes americanes, plataforma, proteccions, tenint cura especial en els encreuaments.

4. INFRASTRUCTURES. Donar sortida provisional al carrer de la Raval de Rialp i solucionar l’accés i urbanització del camí vell de Surp.

5. INFRASTRUCTURES. Fer un passeig que comuniqui el poble de Rialp al cementiri municipal per la c-13, aprofitant el projecte de la rotonda d’aquella zona.

6. TELECOMUNICACIONS. Modernització de l’estat de telecomunicacions: telèfons TRAC encara vigents, ampliació de línies telefòniques analògiques, cobertura de telefonia mòbil, cobertura d’Internet de banda ampla (ADSL o Iberbanda), ampliació de canals de televisió que es veuen a cada nucli, etc.

7. SECTOR PRIMARI. Fomentar les activitats d’agricultura i ramaderia ecològica al municipi. Donant suport, assessorament i fomentant-ne la seva creació, consolidació i ajudant-los en la comercialització.

8. PROMOCIÓ ECONÒMICA. Impuls al mercat local dels dijous com a iniciativa de suport i dinamització del comerç local ja existent. Periòdicament afavorir experiències de mercat agroalimentari.

9. TURISME. Impuls i creació d’una oficina d’informació turística vinculada al Parc Natural de l’Alt Pirineu a l’antic escorxador municipal del nucli de Rialp. Aquesta serà l’oficina de turisme municipal.

10. TURISME. Promoció del Municipi. Organitzar entre el sector privat, les entitats i l’Ajuntament activitats de promoció del municipi. Impulsar la imatge de Rialp i la Vall d’Àssua com a espai de comerç, empresa, cultura i turisme.

11. EDUCACIÓ I CULTURA. El Molí de Bellera com a espai polivalent. Convertir l’espai de la Mola en el centre cívic del municipi, amb un petit viver per a noves empreses i on s’hi ubicarà una part del centre d’interpretació dels Menestrals.

12. CULTURA I FORMACIÓ. Creació del “Centre de Formació Rural”. Projecte que pretén recuperar el saber fer de les persones grans del nostre municipi, donant-lo a conèixer i recuperant-lo, tot implicant voluntaris del municipi com a formadors.

13. COMUNITAT. Implementar l’Oficina Acollida Municipal adreçat a les persones nouvingudes. Espai d’informació sobre el municipi, els serveis, treball, etc.

14. SALUT I ESPORT. Convertir l’àrea esportiva de Rialp en un espai esportiu permanent i per a tothom, condicionant una àrea d’entrenament obert al municipi amb la gestió compartida d’entitats esportives i Ajuntament; alhora s’adequarà els voltants d’aquest equipament i altres espais esportius a l’aire lliure: camí de la central de Rialp, fent un accés peatonal de passeig i un carril paral·lel per l’establiment d’un carril per a vehicles sense motor i pel trànsit de cavalls.

No hay comentarios: