miércoles, 23 de mayo de 2007

Arquitectura, Urbanisme i Mediambient. Uns pobles ben fets i on s'hi pugui viure


Urbanisme

- Desplegament del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al municipi de Rialp.

- Augmentar el servei del tècnic municipal. De la mateixa manera es sol·licitarà al Consell Comarcal un servei permanent d’assistència als Ajuntaments. L’objectiu és estudiar i donar resposta, cas per cas, les diverses problemàtiques dels propietaris.

- Transport públic a la demanda. Impulsar, juntament amb el Consell Comarcal, un pla per establir un servei de transport públic a la demanda diari o bé un servei de transport permanent com a mínim en la via principal de la comarca.



Arquitectura

- Sol·licitar un Pla de Barris al Departament de Política Territorial pel municipi de Rialp per aconseguir finançament per a la rehabilitació d’aquells espais públics i privats d’interès de tot el municipi de Rialp.


Habitatge

- Borsa Municipal d’Habitatge: l’Ajuntament amb la coordinació de la Borsa d’Habitatge de la Generalitat treballarà per reduir els costos del lloguer de l’habitatge al municipi, oferint garanties als propietaris mitjançant assegurances per desperfectes i altres compensacions. Es bonificarà l’IBI d’aquells habitatges que es sotmetin a lloguer a través de la Borsa Municipal.

- Garantir la construcció del 20% obligatori (amb la nova llei del sòl, aquest serà d’un 30%) d’habitatge de protecció oficial en qualsevol nou desenvolupament urbanístic que es generi en el municipi.


Accessibilitat

- Fer els municipis més accessibles. Adequar les voreres i escales per tal que les persones grans, discapacitades i cotxets de nadons puguin tenir-hi accés; creació de places d’aparcament a tot el municipi; establiment d’àrees peatonals de prioritat per als vianants al casc antic de Rialp i fomentar la neteja dels carrers de tot el municipi quan nevi.


Mediambient, Ecologia i Sostenibilitat

- Redacció d’un pla de mesures ambientals que garanteixi el futur desenvolupament del nostre municipi i el seu manteniment per a les generacions futures: Agenda 21.

- Establiment d’un programa d’eficiència energètica per al municipi de Rialp. Aquest inclourà actuacions de gestió responsable de l’aigua, sistemes alternatius de recs garantint la mateixa producció agrària, d’horta i de boca; programa de detecció i reparació de fuites; aplicació de mesures de baix consum per a l’enllumenat públic; establiment de mesures de reducció del consum energètic dels habitatges.

Aquests processos es portarà a terme amb el suport i avaluació del futur tècnic de desenvolupament sostenible i energies renovables del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

- Vetllarem per l’entrada del municipi de Rialp en el patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, per tal d’afavorir-nos dels ajuts que el parc destina tant a l’Ajuntament, com a entitats i empreses ubicades en el municipi; de la mateixa manera ens implicarem activament en la junta rectora de Parc Natural de l’Alt Pirineu.

- Aplicació de l’ordenació forestal realitzada als boscos de Caregue, Escàs i Surp, en quan a aclarides de la massa boscosa i neteja de sotaboscos i inici de la redacció de l’ordenació forestal de la resta de forests del municipi juntament amb l’elaboració de l’inventari patrimonial dels mateixos.

- Pla de neteja d’antics bancals i marges del municipi de Rialp que es trobin proper als nuclis habitats.

No hay comentarios: