miércoles, 23 de mayo de 2007

Comunitat, les persones. Uns pobles que col•laboren amb i entre les persones


Associacionisme

- Estudi per al condicionament de les instal·lacions actuals d’alguns col·lectius i la creació o adequació d’espais polivalents de tots els nuclis.

- Dinamitzar les places públiques dels nuclis com a espais de relació, convivència i activitat cultural: organització d’actes, dinamització d’activitats, etc.


Serveis a les persones

- Recolzar i vetllar per la millora de l’assistència sanitària i social a nivell local i comarcal: assistència primària, assistència a la llar de malalts, recolzar la informació entorn els serveis sanitaris i socials a que tenen dret els habitants del municipi: teleassistència, nou equip de geriatria, pediatria, ginecologia, etc.


Nouvinguts

- Apropament entre els nouvinguts i els habitants del municipi: foment de la realització d’activitats culturals amb les diferents comunitats i cultures existents. Coordinació amb el Pla d’Acollida i Integració comarcal.


Joventut

- Elaboració del Pla Local de Joventut que reculli les necessitats i demandes dels joves del municipi per tal d’establir un programa d’activitats dirigit pels joves. Aquest es coordinarà amb el Pla Comarcal de Joventut.

- Concessió d’un local municipal com a casal social de joves a través d’un conveni on es fomentarà el desenvolupament d’activitats juvenils.

- Millorar la mobilitat dels joves amb els pobles de la zona i les zones d’oci properes durant el període que es desenvolupen les Festes Majors. Petició d’ampliació del Bus de la Festa del municipi de Sort al municipi de Rialp.


Família

- Donar suport a les famílies amb nounats: informació i assessorament sobre ajuts; implicació amb l’escola bressol del municipi i les activitats que desenvolupa; coordinació amb els diferents punts d’informació de la borsa de cangurs per a nadons de 0 a 12 mesos del municipi;

- Construcció i ampliació de la nova llar d’infants municipal. El projecte es treballarà mitjançant un procés de participació, on a través de consulta pública es definiran les característiques principals d’aquest nou equipament. El nou servei incorporarà la matrícula dels nadons un cop finalitzi la baixa maternal.

- Valorar de la creació d’espais per a jocs infantils als diferents nuclis del municipi.


Gent gran (veure també l’apartat: Serveis a les persones)

- Establir un programa d’activitats per a la gent gran: cultura, esport i formació (la descripció d’aquestes es troba als següents apartats: formació, esport, sanitat i accessibilitat).

No hay comentarios: